Vleesveecongres met bedrijfsbezoek 17 & 19 december 2024
De uitdagingen vandaag en morgen in de vleesveehouderij.
Vleesvee houden vergt een multidisciplinaire aanpak. Een professionele vleesveehouder met parate kennis van voeding, huisvesting, dierengezondheid, genetica en economie haalt betere zoötechnische en bedrijfseconomische resultaten. Echter, de evolutie in al deze domeinen gaat zeer snel. Voortdurende bijscholing door de professionele vleesveehouder is dan ook op zijn plaats. Tijdens deze studiedag die gekoppeld is aan een bedrijfsbezoek wordt u geïnformeerd over de uitdagingen van vandaag en morgen.
Aveve veevoeding nodigt u graag uit op het vleesveecongres, op deze locaties:
Dinsdag 17 december 2024: Feestzaal Vogelzang; Leuvenselaan 534 Tienen
Donderdag 19 december 2024: Feestzaal Sparrenhof; Brugsesteenweg 183 Eeklo
Programma:
9h30 Ontvangst
10h00 Voormiddagsessie:
Haal meer kracht uit je ruwvoeder | Anne Vandelannoote (Aveve)
Goede vruchtbaarheid legt de basis voor arbeidsvreugde | Sam Van de Voorde (CRV)
Impact van de blauwtongepidemie 2024 op de vleesveehouderij en prospectie voor 2025 | Evelyne Van de Wouwer (DGZ) | Koen De Bleecker (DGZ)
Het belang van vlees (in je dieet) | prof. Frédéric Leroy (VUB) | prof. Stefaan De Smet (UGent)
Lunch Namiddagsessie:
Methaan en stikstof: Twee emissies. Twee doelen. | Katrien Boussery (Agentschap Landbouw en Zeevisserij)
Bedrijfsbezoek bij familie Vandermeulen (Tienen) en familie Vanhaelemeesch (Eeklo)
Voorstelling bedrijf
Impact van onverzadigde vetten op methaanuitstoot en groei bij BWB stieren | Arvesta | Tim Van De Gucht (ILVO)
17h00 Einde
Organisatie Agentschap Landbouw en Visserij en de ondersteunende partners:
Klik hier om deel te nemen en in te schrijven voor de studiedag op 17 of 19 december!