Zomererwten 1280x720px

Andere teelten

Naast de klassieke ruwvoeders zijn er nog heel wat andere teelten en methodes om je rundvee ruw- en krachtvoer van hoge kwaliteit te bieden. Bij Aveve werken we elke dag aan het verder ontwikkelen van de mogelijkheden hiervan en ondersteunen we je wanneer je ermee aan de slag gaat.

Veldbonen 968x455px

Veldbonen

Voldoende ruwvoer? Dan kan je erover nadenken om zelf krachtvoer te telen. Veldbonen doen het als eiwitbron erg goed om soja te vervangen. Bovendien is het een meerwaarde in je teeltplan. Meer weten? Je Aveve-expert helpt je op weg.

MKS 968x455px

MKS

Zelf krachtvoer telen? Dat kan! Met maïskolvensilage (MKS) verhaksel je de hele kolf en kuilt die in. Zo krijg je een krachtvoer met hoge energie en structuur dat toch rustig is in de pens. Benieuwd of dit kan werken op jouw bedrijf? Je Aveve-expert zoekt het graag samen uit.

CCM 968x455px

CCM

Het hoogste aandeel voederwaarde zit in de maïskorrels. Door deze te malen en in te kuilen krijg je corn cob mix (CCM), een krachtvoer dat zeer veel energie aanbrengt in je rantsoen. Weten welke meerwaarde CCM voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact op met je Aveve-expert.

Grasklaver 968x455px

Alternatieve eiwitbronnen

Soja is een waardevolle eiwitbron in het rantsoen, maar om je bedrijf te verduurzamen is het een goed idee om ook te kijken naar andere eiwitbronnen: Gras, luzerne, veldbonen, ... De mogelijkheden zijn er, je Aveve-expert helpt je op weg naar duurzamer en hoger rendement.

Wil je hier meer over weten?
Wil je hier meer over weten?

Neem contact op met onze Aveve-experts!