Aveve banner 3 1920x823px

Van Aveve groep tot Arvesta

Aveve is één van de 40 sterke merken van Arvesta, de grootste Belgische full-service partner voor boer en tuinder. De wortels van Aveve gaan meer dan 100 jaar terug.

Op het einde van de 19e eeuw werd Boerenbond opgericht om landbouwers te verenigen en te ondersteunen. In 1901 zag ook AVV, de Aan- en Verkoopvennootschap van Boerenbond, het levenslicht. AVV is een betrouwbare handelaar die stilaan groeit. In 1929 zijn er al 190 magazijnen actief. Er wordt ook een veevoederfabriek in Merksem, een zuivelveiling in Hasselt en een botermijn in Brussel opgestart.

Aveve Historie 1 968x250px

In de jaren ’50 en ’60 wordt de site in Merksem gemoderniseerd en opent er een nieuwe vestiging in Aalter. In Landen wordt er een graanontvangst en triage-installatie opgericht. Midden jaren ’70 openen de eerste tuincentra van AVV en in dat jaar wordt ook Cofabel, de invoerder van John Deere landbouwmachines, toegevoegd aan de AVV groep.

Aveve Historie 2 968x250px

In 1976 wordt het merk Aveve (het vroegere AVV) losgekoppeld van Boerenbond. Veevoeding, zaden, plantvoeding en -bescherming worden de focus. Er volgen nog heel wat overnames in binnen- en buitenland die het aanbod en de expertise van de Aveve groep vergroten. De zaakvoerders in de agrarische Aveve-winkels vormen de laatste en belangrijke schakel in de verkoop naar professionele klanten.

Aveve Historie 3 968x250px

In 2018 worden de 40 sterke merken waar Aveve er één van is samengebracht onder de overkoepelende naam Arvesta. Deze ondersteunt haar 40 vertrouwde merken en stimuleert de overdracht van kennis en ervaring binnen de groep.

Vandaag is Arvesta de grootste Belgische full-service partner voor boer en tuinder met een sterk internationaal netwerk dat blijft groeien. We zijn actief in veevoeding, land- en tuinbouw, machines en zijn gekend voor onze 200 Aveve-winkels en 3 Eurotuin-winkels, waar plezier groeit. Zo vormen we, samen met onze 2000 Experts in the field en meer dan 40 sterke merken, een uniek kenniscentrum voor de agrarische markt én de consument.

Experts in the field
Experts in the field

Elke dag streven onze meer dan 2000 Experts in the field samen naar hetzelfde doel: de landbouw van morgen vormgeven.

Als één bedrijf, één werkgever zijn wij er voor al onze Experts in the field om hen te ondersteunen in hun job en om een aangename, stimulerende werkomgeving te creëren waarin ontwikkeling en teamgeest centraal staan.

Benieuwd naar onze vacatures?