Euroclim 1920x435px

Euroclim®

De Belgische veehouderij onderscheidt zich van de rest van de wereld. Ze is efficiënt en innovatief. Met Euroclim kunnen we de ecologische voetafdruk per liter melk of per kilogram vlees verkleinen dankzij een unieke voederstrategie met verzekerd rendement voor de boer.

Met Euroclim kies je voor een verminderde methaan én CO2-uitstoot in combinatie met hoogkwalitatieve voedereigenschappen die het beste in je koeien dieren naar boven halen.

Euroclim 968x200px

Door enkel gebruik te maken van Europese grondstoffen die voor 80% uit de circulaire economie komen, verlagen we de CO2-uitstoot van het Euroclim-voeder drastisch. Maar daarnaast zorgen we met de productie van geëxtrudeerd koolzaad en geëxtrudeerd lijnzaad er ook voor dat vleesvee tot 30% en melkvee tot 9% minder methaan uitstoten. En dat dankzij de positieve invloed op de pensvertering. Voor het gebruik van geëxtrudeerd lijnzaad als voedermaatregelen bij melkvee, kom je trouwens in aanmerking voor een subsidieregeling van de overheid.

Durafeed logo klein 968x455px

Het Durafeed gamma van Aveve omvat zowel voeders voor melkvee als vleesvee van jong tot volwassen en heeft volgende unieke troeven:

  • Hoge energie inhoud met positief effect op gezondheid en prestaties

  • Gezonde, lekkere en milieuvriendelijke vlees- en zuivelproducten

  • Niet-GGO-houdende grondstoffen

  • 100% Europees

  • Rijk aan omega-3 vetzuren

  • Minder methaanuitstoot: -30% bij vleesvee, -9% bij melkvee

Benieuwd welke meerwaarde Euroclim op jouw bedrijf kan bieden?
Benieuwd welke meerwaarde Euroclim op jouw bedrijf kan bieden?
Je Aveve-expert vertelt je er alles over.