Jongvee onze expertise 1920x435px.pdf

Onze expertise

Bij Aveve is niet alleen het voedergamma van de bovenste plank, maar ook de expertise die we je bieden. Samen zorgen we ervoor dat je het potentieel van je jongvee optimaal benut dankzij het evalueren van je jongveemanagement. Kleine aanpassingen kunnen soms een wereld van veschil maken in je rendement.

Jongvee Metabole inprenting 968x455px

Metabole inprenting

De groei voor het spenen verklaart 22 % van de variatie in melkproductie tijdens de eerste lactatie! Haal het maximum uit de slimme genetische keuzes die je hebt gemaakt door je kalf van bij het prille begin op de juiste weg te zetten. Hoe meer voedingsstoffen opgenomen door het kalf, hoe beter de prestaties later als koe in de stal. Bij Aveve zetten we daarom in op een intensief opfokschema omwille van:

  • Hogere voerefficiëntie

  • Sneller insemineren / eerste kalving

  • Hogere melkproductie

  • Gezondere kalveren

Sterk en evenwichtig groeiende kalveren presteren beter en daar gaan we samen voor!

Jongvee-audit 968x455px

Jongvee-audit

Hoogproductieve dieren, zowel bij melkvee als vleesvee beginnen met gezond en veerkrachtig jongvee. Maar het is niet altijd makkelijk om de toestand van je jonge dieren goed in te schatten.

De jongveespecialisten van Aveve komen graag langs op je bedrijf om je jongvee onder de loep te nemen. Ze kijken en beoordelen onder andere de voeding, huisvesting, het biestmanagement en de gezondheid van de droogstaande of hoogdrachtige koeien. Het doel? Een maximale groei en topprestaties in de stal!

Ontdek wat onze jongvee audit voor jouw bedrijf kan betekenen.
Ontdek wat onze jongvee audit voor jouw bedrijf kan betekenen.

Neem contact op met onze Aveve-experts!