Paard banner 2 1280x720px

Lichte sport

Paardenvoer voor lichte sport

Wil jij de prestaties van je paard boosten? Dan kan je bij AVEVE terecht! Een slim gamma paardenvoer zorgt ervoor dat jouw paard altijd in topconditie verkeert.

Terwijl een paard dat weinig bereden wordt vaak genoeg energie kan halen uit ruwvoer, hebben sportpaarden veel meer energie nodig om te kunnen presteren. Deze paarden moeten naast ruwvoer ook krachtvoer eten. Liever krachtvoer zonder al te veel suiker? Geen probleem! Olie of kokosvet levert driemaal zoveel energie dan koolhydraten.

Paardenvoer met lijnzaadolie

Wist je dat lijnzaadolie veel voordelen heeft voor je paard? Lijnzaadolie zorgt snel voor extra energie. Bovendien bestaat lijnzaad voor ongeveer de helft uit omega-3 vetzuren. Deze hebben een ontstekingsremmend effect, verbeteren de weerstand en hebben een positieve invloed op de slijmvliezen in o.a. de maag en darmen. Dat is nog niet alles, lijnzaadolie bevat ook omega-6 vetzuren. Een groot deel van deze stoffen kunnen niet door het lichaam zelf aangemaakt worden, maar zijn net wel belangrijk voor een goede lichaamsontwikkeling. Daarom is lijnzaadolie een ideale toevoeging in je paardenvoer.

Vaak roept lijnzaad ook negatieve connotaties op. Kan lijnzaad gevaarlijk zijn? Ja, maar dit heeft te maken met de zaden en niet de olie. In de zaden van lijnzaad zit een blauwzuurmolecuul die blauwzuurgas kan vormen wanneer deze een organische reactie aangaat met de aanwezige enzymen. Deze gevaarlijke stof blokkeert de stofwisseling van het paard. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, lijnzaad wordt net daarom vaak als olie gebruikt in paardenvoer. In dat geval kan de reactie niet plaatsvinden en loopt je paard helemaal geen gevaar.

Wanneer AVEVE lijnzaadolie wordt gebruikt in paardenvoer, wordt dit natuurlijk juist gedoseerd. Als jij zelf lijnzaadolie wil gebruiken, is het belangrijk slechts met kleine hoeveelheden te werken. Als je te veel gebruikt, kan lijnzaadolie een laxerend effect hebben op de stoelgang van je paard.