Melkvee gezondheid banner 1920x823px

Gezondheid

De productiviteit van je koeien verhogen kan enkel als de basis goed zit, en dat zijn gezonde dieren die zich goed in hun vel voelen. Met de voeders van Aveve werk je aan veerkrachtige dieren die ook in uitdagende tijden topprestaties neerzetten.

Omnigen 968x350

Omnigen

Streef je naar gezondere koeien, minder antibioticagebruik en minder bezoekjes van de veearts? Dan is het een goed idee om je dieren OmniGen AF- te voederen. Deze combinatie van vitaminen en mineralen ondersteunt het immuunsysteem, met minder ontstekingen, een lager celgetal, betere vruchtbaarheid en hogere melkproductie als resultaat.

Healthy 968x350px

Healthy

Graag eenvoud in je voederschema? Dan kies je voor je droge koeien voor één rantsoen voor de hele groep. Het Healthy-rantsoen bestaat uit de Healthy Dry-mix aangevuld met maïs en stro. Stijgt of daalt de voederopname, dan pas je het hele rantsoen in de juiste verhouding aan. De mix van antioxidanten, lever- en metabolismeondersteuners en vitaminen zorgt voor een betere weerstand, goede verteerbaarheid en efficiënte melkproductie.

Melkvee hittestress 968x430px

Hittestress

Aanhoudende hoge temperaturen kunnen zorgen voor hittestress bij je koeien, en dat zie je meteen in de melkresultaten. Zorg voor verkoeling via ventilatoren en voldoende vers water, maar verlies ook het voeder niet uit het oog. De voeders en mineralen van Aveve zoals Omnigen, Acidomixx, Lipomixx en Glucogras helpen je dieren veerkrachtig de hittegolf door. Je Aveve-expert maakt je wegwijs door ons brede aanbod oplossingen voor hittestress.

Op bezoek bij Bert en Mieke…

Op bezoek bij Bert en Mieke…

In augustus was Stefan te gast bij Bert Weytens en Mieke Van Eetvelde, op hun melkveebedrijf te Oudernaarde. Bert nam in 2018 het ouderlijk bedrijf over van zijn ouders Ignace en Marie-Anne.