Transitie & droogstand banner 1920x823px

Transitie & droogstand

De droogstand is niet alleen een welkome rustperiode voor de koe, je grijpt deze periode ook best aan om je dieren zo goed mogelijk voor te bereiden op een optimale melkproductie. Ook wanneer je koeien nog veel melk produceren wanneer je ze wil droogzetten weten we wat te doen.

Je Aveve-expert vertelt je alles over de voederbehoeften van je droge koeien en kan je vertellen welke voeders het best passen bij jouw dieren.

Droogstand bij melkkoeien verdient extra aandacht

Droogstand bij melkkoeien verdient extra aandacht

Regelmatig zijn we te gast op het bedrijf van Johan en Karlien Decalf-Claeys te Watou, een dorpje bij Poperinge, op een boogscheut van de grens met Frankrijk. Watou is gekend als dorp met liefde voor kunst. En wie kent niet de Picon en het Sint-Bernardusbier?
Melkvee Healthy 968x455px

Healthy

Graag eenvoud in je voederschema? Dan kies je voor je droge koeien voor één rantsoen voor de hele groep. Het Healthy-rantsoen bestaat uit de mix aangevuld met maïs en stro. Stijgt of daalt de voederopname, dan pas je het hele rantsoen in de juiste verhouding aan. De mix van antioxidanten, lever- en metabolismeondersteuners en vitaminen zorgt voor een betere weerstand, goede verteerbaarheid en efficiënte melkproductie.

Melkvee Transilac 968x455px

Transilac

Geef je droge koeien een boost met het Transilac-voeder van Aveve. Vanaf drie weken voor het afkalven zorgt Transilac ervoor dat je koeien extra energie en een perfecte balans van eiwit en zetmeel binnenkrijgen. Kan jij je koeien in twee groepen voeren tijdens de droogstand, of beschik je over een krachtvoederautomaat? Met Transilac houd je de voeropname einde dracht op peil en geef je je dieren een ideale voorbereiding op een vlotte afkalving en start van de melkgift.

Lactatiestarter

Na de droogstand stopt het niet. Versgekalfde koeien moeten goed ondersteund worden. Een hoge voeropname in het begin is namelijk de beste garantie voor een probleemloze lactatie. In het begin van de lactatie kunnen koeien niet genoeg voedingsstoffen opnemen voor lichaamsonderhoud en melkproductie. Een negatieve energiebalans is dus niet te vermijden, maar kan wel beperkt blijven met een hoge droge stofopname. Naast een smakelijk en geconcentreerd rantsoen aan de krib, is het ook belangrijk dat het krachtvoer na kalven voldoende snel opgebouwd wordt. Bij Aveve hebben we een uitgebreid gamma lactatiestarters om jouw koeien de beste start te geven!

Wil je hier meer over weten?
Wil je hier meer over weten?

Onze Aveve-experts helpen je graag verder!