Paard banner 4 1280x720px

Fokkerij

Paardenvoer voor fokkerij

Het is belangrijk je paarden bij het kweken te ondersteunen met het juiste paardenvoer. Wat een drachtige merrie eet, is niet alleen van belang voor haar, maar ook voor haar veulen. Een veulen is in het begin van zijn leven volledig afhankelijk van de voeding van de merrie. Paardenvoer dat een rijke en gezonde melkgift stimuleert, is dus een absolute aanrader!

Paardenvoer voor veulens en jonge paarden

Voor veulens is het allereerst belangrijk dat de merrie de juiste voeding krijgt. Zowel tijdens de dracht als de lactatie moet zij voldoende eiwitten opnemen om een gezonde groei van het veulen te verzekeren. Meestal start men in de laatste drie maanden van de dracht met een aangepast paardenvoer omdat gedurende die periode het veulen dubbel zo groot wordt. Na de geboorte geeft de merrie via haar melk belangrijke voedingsstoffen door aan het veulen.

Na 2 à 3 weken kan je het veulen al wat ruw- en krachtvoer uit de hand geven. Hierbij is het belangrijk om licht verteerbaar paardenvoer voor je veulen te voorzien. Dit voer moet nog steeds rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan vitaminen en mineralen. Na 3 à 5 weken kan je meer krachtvoer bijgeven. Een groeiend veulen heeft nood aan calcium, fosfor, magnesium, koper, zink, vitamine A en vitamine D. Een uitgebalanceerd paardenvoer is daarom essentieel want zowel een te trage als te snelle groei kan nefast zijn voor het veulen en zorgen voor botproblemen.

Ook wanneer het veulen langzaam uitgroeit tot een jong paard, mag je niet vergeten in de stallen voldoende ruwvoer te voorzien. Hooi stimuleert de maagdarmontwikkeling en gaat ook stress en verveling tegen. Probeer krachtvoer eerder in kleine hoeveelheden doorheen de dag te voederen.

Product
Omschrijving
Eigenschappen
9323
Breed Mix Pro
Professionele, uitgebalanceerde mix voor drachtige en lacterende merries of jonge paarden tot 3 jaar.
Unieke vitaminen- en mineralenbalans ondersteunt ontwikkeling van het ongeboren veulen en stimuleert melkgift
9323/100
Breed Cup Pro
Professionele, uitgebalanceerde korrel voor drachtige en lacterende merries of jonge paarden.
9303
Start Mix Pro
Professionele, smakelijke mengeling voor veulens tot na het spenen.
Lactose voor ideale overgang tijdens speenperiode, vitaminen en mineralen voor gezond bewegingsgestel, hoog gehalte aminozuren en beperkt energiegehalte voor harmonieuze groei
9313
Grow Mix Pro
Professionele, uitgebalanceerde mix voor jonge paarden.
Hoog gehalte aminozuren en hoog in energie ter ondersteuning van explosieve groei van jong paard,