Paard banner 3 1280x720px

Recreatie

Paardenvoer voor recreatie

Heb jij een manege of hou je graag enkele paarden thuis? Dan is het belangrijk om hen met het juiste paardenvoer te onderhouden en belonen. Veel paarden worden verkeerd of te zwaar gevoerd. Als jouw paarden niet intensief werken of sporten, is het aangeraden het suikergehalte en de hoeveelheid granen in je paardenvoer in het oog te houden.

Paardenvoer zonder suiker

Suikers zijn koolhydraten en koolhydraten zijn de grootste bron van energie voor je paard. Toch moet je het suikergehalte in paardenvoer in de gaten houden. Te veel suiker is niet gezond voor paarden. Zeker wanneer je paarden minder intensief werken of sporten. Bovendien kan je paard ook energie halen uit bijvoorbeeld lijnzaadolie in plaats van suiker. Een rantsoen opstellen zonder suiker is dan weer onmogelijk. Een kleine hoeveelheid suiker is van groot belang voor het functioneren van de hersenen, organen en spieren van je paard. Bovendien zitten er gevarieerde hoeveelheden suiker in bijna elk paardenvoer, zelfs het ruwvoer. Ons advies is de gulden middenweg. Let op het suikergehalte, maar overdrijf niet. Wij raden voer met een laag suikergehalte aan voor maneges, oudere paarden en paarden die gevoelig zijn voor hoefbevangenheid.

Paardenvoer zonder granen

Graan bevat zetmeel en paarden zijn eigenlijk niet gemaakt om heel veel zetmeel te verteren. Daar maken ze te weinig verteringsenzymen voor aan. Niet elk paard zal hier evenveel last van hebben, maar het is wel iets om rekening mee te houden. Kies je voor graanvrij paardenvoer, dan zit je meestal wel goed. Graanvrije grondstoffen, zoals bijvoorbeeld luzerne, zijn relatief zetmeelarm. Op zich is het begrijpelijk dat granen in paardenvoer geen must zijn. Vroeger waren paarden vooral aangewezen op ruwvoer. Pas toen werkpaarden steeds minder tijd hadden om te grazen, is men graan beginnen voederen. Vandaag de dag voeren we onze paarden vaak veel te veel en vooral heel verkeerd. Veel paarden krijgen niet meer de beweging die werkpaarden krijgen, maar worden nog wel zeer zwaar gevoederd. Meer en meer paarden lijden dan ook aan overgewicht. Graanvrij paardenvoer kan deel uitmaken van een gezonder voedingspatroon voor je paard.

Vertrouw op ons gamma

Product
Omschrijving
Eigenschappen
9305
Total Mix Pro
Kwaliteitsvolle basismix met lijnzaadolie, perfect voor onderhoud en recreatie. Ontdek snel de voordelen van lijnzaadolie voor je paard!
Zonder haver, verlaagd aandeel aan korrel, extra lijnzaadolie
9315
Light Mix Zero Pro
Kwaliteitsvolle energiearme mix zonder graan, perfect voor sobere rassen, pony’s en ezels.
Zeer laag suiker- en zetmeelgehalte, volledig graanvrij, vermijdt risico op overgewicht
9326
Basic Cup Pro
Kwaliteitsvolle basiskorrel voor een economisch onderhoudsrantsoen.
9316
Complete mix pro
Kwaliteitsvolle basismix voor een economisch onderhoudsrantsoen.