Robotmelken banner 1920x823

Ruwvoederkwaliteit

Of je nu vers voedert of inkuilt, de kwaliteit van je ruwvoeder bepaalt de prestaties van je rundvee en hoe sterk je moet bijsturen met krachtvoeder. Verliezen in het veld of in de kuil zijn meestal te vermijden met enkele eenvoudige tips en maken een wereld van verschil in de voederwaarde en dus prestaties van je dieren. Ga voor optimale resultaten in samenwerking met je Aveve-expert. Want wij hebben een schat van ervaring en kennis in huis waar jij van kan profiteren.

Mengkuilen 968x455px

Inkuilen

Inkuilen van ruwvoeder is een kunst. Een goede kuil zorgt ervoor dat voedingsstoffen bewaard blijven en de verteerbaarheid van de kuil verbetert. Verliezen tegengaan op het veld door efficiënt en correct te maaien, schudden en oprapen is een belangrijke eerste stap. Maar daarna kunnen verliezen in de kuil zelf nog oplopen tot 25% aan droge stof en daalt ook de voederwaarde. Beperk kuilverliezen door de kuil snel zuurstofarm te maken en voldoende gewicht te voorzien op de kuil. Kortere ruwvoerdeeltjes zorgen voor een betere verdichting. Onze Aveve-experten helpen je graag om het aanleggen van een kwalitatieve ruwvoervoorraad van veld tot kuil verder te optimaliseren.

Inkuilmiddelen 968x455px

Inkuilmiddelen

Wist je dat een onbehandelde kuil tot 10% van het aanwezige zetmeel verliest bij inkuilen doorheen het bewaarproces? Met een inkuilmiddel wordt dit verlies vrijwel volledig weggenomen. Per 10 hectare maïs win je zo de hoeveelheid zetmeel van 1 hectare maïs als energiebron voor je koeien. We hebben heel wat middelen in het Aveve-aanbod die de kwaliteit van je kuil helpen verbeteren. Dankzij inkuilmiddelen wordt je kuil sneller stabiel en vermijd je broei achteraf. Door de plastic zo snel mogelijk aan te brengen is de kuil meteen luchtdicht. Zo voorkom je verliezen en maximaliseer je de prestaties van je rundvee. Meer weten? Contacteer je Aveve-expert!

MKS 968x455px

Broeiremmer

Broei in je kuil zorgt voor smaak- en energieverlies en kan pensverzuring in de hand werken. Om broei tegen te gaan is het snel luchtdicht maken en goed aanduwen van de kuil heel belangrijk. Maar ook gebruik maken van een broeiremmer heeft een positieve invloed op de kwaliteit van je eindproduct. Onze oplossingen helpen broei te voorkomen en zijn makkelijk in gebruik. Je Aveve-expert vertelt je er alles over.

Wil je hier meer over weten?
Wil je hier meer over weten?

Neem contact op met onze Aveve-experts!