Grasland banner 1280x720px

Gras

Een goed graslandmanagement kan er zonder veel kosten voor zorgen dat je rundvee nog beter gaat presteren. Of je nu inkuilt, laat begrazen of beide, onze Aveve-experten helpen je graag om je grasland, net als je koeien, in topconditie te brengen. We ondersteunen je ook met onze expertise en oplossingen om een graskuil van topkwaliteit aan te leggen. Dat is immers de basis van een melkdrijvend rantsoen!

Zoogkoeien advies 968x455px

Bemesting

Op het juiste moment de voedingsstoffen toedienen die je grasland nodig heeft zorgt voor een hoge opbrengst én meer kwaliteit. En daar profiteren je koeien dubbel en dik van. Zowel voor de eerste als tweede snede bemesten met een combinatie van drijfmest en kunstmest is ideaal om je grasland zo compleet mogelijk voedingsstoffen aan te bieden. Bij Aveve hebben we heel wat kennis en oplossingen in huis om je grasland de beste voeding te bieden.

Ruwvoederwinning jong maaien 968x455px

Jong maaien

Je gras jong maaien heeft tal van voordelen en kan de kwaliteit, voederwaarde en verteerbaarheid verbeteren. Zo heeft het een positieve invloed op het ruw eiwitgehalte, de verteerbaarheid en dus op de VEM. Ook krijg je een snellere hergroei. Jong maaien brengt kwaliteit in de kuil. Wil je meer weten over de voordelen van jong maaien en het samenstellen van een hoogwaardige ruwvoederkuil? Wat is de beste strategie voor jouw bedrijf? Onze Aveve-experten vertellen je er alles over.

Wil je meer weter over onze ruwvoederteelten?
Wil je meer weter over onze ruwvoederteelten?

Onze Aveve-experts helpen je graag verder!