Biggen banner 3 1280x720px

Zeugenvoeders

Geen gezonde biggen zonder sterke, weerbare zeugen. Onze Aveve-voeders zorgen ervoor dat je zeugen hun rol op het bedrijf optimaal kunnen vervullen en niet alleen veel maar ook vitale biggen voortbrengen. We hebben voor elke levensfase van je zeugen een aangepast voeder in huis. Onze experten helpen je een keuze te maken uit ons gamma kwaliteitsvoeders.

Drachtfase

Drachtfase 968x455px

Een drachtige zeug heeft het juiste voeder nodig om zichzelf én haar biggen optimaal in conditie te houden. Ontdek alles over onze drachtvoeders. Tijdens de dracht focussen we in ons zeugenvoeder voluit op het verhogen van het geboortegewicht en de vitaliteit van de biggen. Dat kan alleen door ervoor te zorgen dat de zeug voldoende kwaliteitsvol voeder opneemt en haar conditie op peil houdt.

Transitiefase

Zeug transitiefase 968x455px

Voor een veerkrachtige zeug die vlot kan werpen en vitale biggen voortbrengt. Die taak nemen onze transitievoeders met succes op zich. De periode net voor en na het werpen vraagt heel wat extra aandacht. Je zeugen hebben een voeder nodig dat niet alleen focust op de vitaliteit van de jonge biggen, maar ook een vlotte worp en mooie melkproductie stimuleert. Onze Aveve-voeders voldoen aan al deze hoge eisen en scoren daarnaast hoog op smakelijkheid.

Prolac

Bereid je zeug voor op een vlotte worp en optimale melkproductie met Prolac. Dit volledige voeder is geschikt vanaf een week voor de worp tot 5 dagen na het werpen en zorgt voor een gezonde uier en vlotte lactatie-opstart.

Lactatiefase

Lactatiefase 968x455px

Onze lactatievoeders stimuleren niet alleen de melkgift maar geven je zeugen ook een mooie boost. De eerste weken na het werpen zijn cruciaal in de kraamstal. Onze Aveve-lactatievoeders zijn gericht op een hoge opname en optimale melkproductie bij de zeug. Voor biggen met een goede start én zeugen die weerbaar en sterk uit de kraamstal komen. Zo werk je aan de toekomst van je bedrijf.

Bronststimulatie

Bronststimulatie 968x455px

Stimuleer de bronst van je zeugen met onze speciaal samengestelde voeders en verhoog het rendement op je bedrijf! Een korte periode tussen spenen en bronst, dat is waar je als zeugenhouder naar streeft. Bij Aveve hebben we dankzij veel onderzoek en ervaring oplossingen gevonden om de vruchtbaarheid te stimuleren en een snelle, synchrone bronst te bekomen. Je Aveve-voederexpert vertelt je alles over onze voeders die de vruchtbaarheid bij je zeugen op punt helpen te zetten.

Fertiflush

Kies voor een volledig voeder dat de bronst en vruchtbaarheid van je zeugen stimuleert. Fertiflush verkleint het interval tussen spenen en bronst en zorgt voor veel en sterkere eicellen. Leg de basis voor sterke, grote biggentomen!

Opfok

Varken algemeen 968x455px

Geef je gelten de beste start! Onze opfokvoeders zijn er voor elke levensfase en zijn op hun plaats in elke voederstrategie. Om je gelten te laten doorgroeien naar waardevolle zeugen in de kraamstal heb je de juiste voeders nodig. De opfokvoeders van Aveve zijn er voor elke levensfase van je jonge zeugen. Je Aveve-expert helpt je een voederschema op maat uit te werken dat past bij jouw bedrijf en dieren.

Optifok

Om je gelten te laten doorgroeien naar waardevolle zeugen in de kraamstal heb je de juiste voeders nodig. De opfokvoeders van Aveve zijn er voor elke levensfase van je jonge zeugen. Zo is onze lijn Optifok-voeders er in een aangepast voeder voor zowel de start- groei- als finishfase. Zo geef je je dieren exact de voedingsstoffen die ze op dat moment nodig hebben.

Meer weten over onze voeders die perfect aangepast zijn aan je zeugen?
Meer weten over onze voeders die perfect aangepast zijn aan je zeugen?

Neem contact op met je Aveve-expert!